Johan vinner = Johan bjuder

Spelade ett långt parti blackjack igår. Några av grabbarna kom över och efter lite middag satt vi i varsitt hörn i vardagsrummet med paddorna och spelade. Själv lyckades jag inte så bra igår men Johan fick in ett par riktigt bra drag. Jag tror att han drog in ett par tusenlappar bara på någon halvtimma, riktigt snyggt jobbat! Ibland spelar vi tillsammans med gemensam pott och då delar vi på vinsterna, men det gjorde vi tyvärr inte igår. Synd för oss men Johan är nöjd, haha!

Vanligtvis har jag en rätt stadig strategi i Blackjack, kör alltid samma typ av spel och det funkar 90 % av gångerna men ibland har man bara dåligt flyt. Kör väl lite fegspel skulle man kunna säga med låga risker. Det började som ett test för att se hur länge det skulle löna sig, men visst är det roligare när det smäller till ordentligt. Sen är det ju dumt att ändra på ett vinnande koncept, så jag håller högriskspelet till ett minimum och bara när jag redan ligger väldigt bra till.

blackjack strategi
Brukar följa det klassiska blackjack strategi-schemat när jag spelar.

På tal om strategier så beställde jag hem en bok om Blackjack, den gamla godingen ”Beat the dealer” som är skriven av Edward O. Thorp. Boken har ett par år på nacken redan men jag vet flera duktiga blackjackspelare som rekommenderat den, så nu hoppas jag på mycket ny kunskap!

Till middag igår blev helstekt ryggbiff med portvinssås, råstekt potatis och bacon-inlindad sparris. Det blev en riktig hit faktiskt och var verkligen inte alltför svårt. Som tur är har man såna lata polare som inte lyfter ett finger när köket är för litet för att alla ska kunna hjälpa till. Johan blev nedröstad och blir näste man att bjuda på middag, då går vi ut såklart. Han ska inte tro att han får behålla hela vinsten själv bara för att det var han som vann. Nu ska vi bara hitta ett ställe som är dyrt nog! 😉

ryggbiff
Gårdagens ryggbiff. Perfektion.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *